Het isoleren van een dak!

Dakisolatie

Het isoleren van het dak kan op twee verschillende manieren, aan de binnenzijde of aan de buitenzijde. Welke van deze twee het beste zal bepaald moeten worden naar aanleiding van een uit te voeren inspectie. Wel kunnen wij inzicht geven in de verschillen tussen beide vormen van dakisolatie.

Om de binnenzijde van het dak te isoleren kan er gekeken worden naar verschillende soorten dakisolatie. Voorbeelden hiervan zijn, PIF isolatiefolie, iso booster en EPS platen. Schotgroepisolatie.nl maakt gebruik van PIF isolatie en ISO booster. Welke product de geschikte dakisolatie voor u is, is van meerdere zaken afhankelijk. Welke isolatie waarden wilt u behalen? wat wilt u ervoor betalen? Wat is de bereikbaarheid? Wanneer antwoord kan worden gegeven op bovenstaande vragen kan bepaald worden welke vorm van dakisolatie het beste aansluit bij de wensen van de woningeigenaar.

De eerder genoemde producten worden allen op of tussen de gordingen aan de binnenzijde van het dak gemonteerd en zorgen dat de opstijgende warmte binnen wordt gehouden. Na installatie kan het dak desgewenst worden afgewerkt met gipsplaten.

De kosten voor deze vorm van dakisolatie zullen liggen tussen de €40 en € 100 per m².

De  buitenzijde van het dak isoleren is een veel duurdere optie maar in sommige situaties onoverkomelijk. Om de dakisolatie te kunnen monteren dient te totale dakconstructie te worden aangepast. Door het toepassen van isolatiemateriaal moeten pannen, pannenlatten, schoorstenen, loodflappen, enzovoort allemaal verplaatst worden om goed te kunnen blijven functioneren. Als gevolg van deze uitermate arbeidsintensieve ingreep zijn de kosten voor dakisolatie aan de buitenzijde van de woning op voorhand slecht in te schatten. In de meeste gevallen zal er dan ook op basis van regie worden gewerkt.

Producten welke gebruikt worden bij het isoleren van de buitenzijde zijn toch vooral vormen van EPS. Door de gunstige eigenschappen zijn eps platen uitermate geschikt voor dakisolatie.

Of u er uiteindelijk voor kiest om de binnenzijde of de buitenzijde van het dak te isoleren maakt niet uit. Dakisolatie is samen met spouwmuurisolatie de meest energiebesparende vorm van isolatie.

Wilt u meer informatie over de verschillen tussen Nederlanders? Klik dan hier.