Verschil tussen nederlanders

In deze blogpost ga ik jullie wat meer vertellen over het leven op het platteland. Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking woont in stedelijke gebieden. Maar is er echt een groot verschil tussen steden en het platteland. Evenals of er echt verschil is tussen jongeren van het platteland en de stad. We kennen natuurlijk allemaal de stereotypes in Nederland. Bijvoorbeeld de boeren, Brabanders en Friezen. Ieder met zijn eigen gewoontes. Maar toch wel 1 land. Dat we zoveel verschillende groeperingen hebben is misschien best opmerkelijk. Ons land is erg klein, maar toch hebben we zoveel verschillende mensen.

De verschillen

Over het algemeen worden de mensen van het platteland gezien als erg nuchter. En de mensen uit de stad als ruimdenkend. Maar klopt dit eigenlijk wel? Verschillen zij zoveel. Het begint al bij de opvoeding. De leefomgeving is anders bij de een als bij de ander. Waar kinderen op het platteland al vroeg vrij worden gelaten in het doen en laten. Is dat bij kinderen uit de stad wel anders. Kinderen die opgroeien in de stad, hebben rekening te houden met veiligheid. Anderzijds kinderen van het platteland kunnen meer hen gang gaan.

Wanneer kinderen jongeren worden gaan we pas echt het verschil merken. Kinderen uit Amsterdam hebben de keuze uit tientallen scholen. Terwijl op het platteland maar 1 school zit binnen een straal van 15km. Ook de faciliteiten zijn minder op het platteland. Minder entertainment staat bekend op het platteland. Echter hebben zij andere manieren om die faciliteiten te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kroeg. Die kan je in de Randstad overal vinden. Waar ze op het platteland zelf kroegen bouwen in de achtertuin. Zo genaamde keten. Dit soort verschillen zullen ongetwijfeld invloed hebben op het gedrag van mensen. Maar desalniettemin blijven Nederlanders toch altijd Nederlanders. 

Wilt u nog een leuke blog lezen over het isoleren van daken?  klik dan hier.